Geplaatst op 2 juni 2020

Coronamaatregelen zomerkampen

Klik hier om de maatregelen te bekijken.


Beste leden en ouders,

Over een dikke maand is het eindelijk zo ver: de kampen! Wij kijken er met de hele leidingsploeg al enorm naar uit om samen te mogen genieten van de natuur en elkaar, in een veilige omgeving, even weg van het thuisfront. Het wordt ongetwijfeld een blij weerzien, al zal het even wennen zijn om op kamp te gaan in deze uitzonderlijke tijden. Niet alles zal bij het oude blijven en vele zaken zullen er helemaal anders uitzien.

De voorbije weken hebben we ons al erg intensief beziggehouden met de kampvoorbereidingen voor zowel de kleine als de grote takken. Alles valt stilaan op zijn plaats en op de meeste vragen hebben we ondertussen een duidelijk antwoord klaar. We werden erg goed ondersteund door onze koepel (Scouts & Gidsen Vlaanderen) en de gemeente Wetteren, waardoor we begin juli vol vertrouwen op de eerste kampen richting Koksijde en Büllingen zullen vertrekken.

We beseffen maar al te goed dat we een enorme verantwoordelijkheid dragen, niet alleen naar jullie toe als ouders, maar ook naar onze gemeenschap en (naaste) omgeving, waardoor we dit hele coronaverhaal meteen erg serieus genomen hebben. Onze officiële communicatie wil dit zo goed mogelijk toelichten en is niet alleen een soort van draaiboek, maar ook een weerspiegeling van hoe wij als leiding zullen omgaan met onze verantwoordelijkheden.

Het bestand in de bijlage dient als een zo duidelijk mogelijk communicatiemiddel en probeert een antwoord te bieden op al jullie vragen. Het zal steeds up-to-date beschikbaar zijn via onze website en zal deze maand wellicht nog verschillende keren aangepast worden in functie van bijkomende vragen, eventuele versoepelingen, wijzigingen etc. Bij grote aanpassingen zal dit ook via mail kenbaar gemaakt worden, maar we raden vooral aan om onze website geregeld eens te checken.

Wij hopen alvast dat de meeste van jullie vragen hiermee beantwoord zijn en dat jullie nog steeds het volste vertrouwen in onze werking hebben. Indien jullie toch nog met vragen zouden zitten, mogen jullie mij of de takleiding van uw kind(eren) steeds contacteren. Tot snel!

Scoutieve groeten,

Jasper Van de Gracht
Groepsleiding scouts Sint-Jan 
+32470622681


Klik hier om de maatregelen te bekijken.

U gebruikt een heel oude en onveilige browser. De kans is groot dat bepaalde onderdelen op deze site niet werken. U kunt beter een andere browser gebruiken. Meer informatie