Akabe

Akabe?

Helemaal scouting en toch een beetje anders. Akabe staat voor Anders KAn BEst en daar streven we ook naar. Kinderen en jongeren die nood hebben aan meer begeleiding kunnen bij ons terecht. We kiezen bewust voor een kleine groep zodat elk kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Samen verleggen we grenzen om zo de mogelijkheden van elk kind ten volle te benutten.

Voor wie?

Akabe richt zich op jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Zowel kinderen met een fysieke en/of een mentale beperking kunnen bij ons terecht. We voorzien activiteiten op maat van onze leden. Ouders van nieuwe leden bezoeken we persoonlijk om samen te bekijken wat al dan niet mogelijk is.

Wanneer?

De Akabe komt elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur samen. Soms is het mogelijk dat we de vergadering op zondag vervangen door een avondspel op vrijdag of zaterdag. Dit communiceren we dan tijdig via onze website (www.scoutssintjan.be).

Naast de vergaderingen gaan we, zoals alle scoutsleden, tweemaal op weekend en op kamp. Tijdens het eerste weekend, in het eerste semester, slapen we één nachtje in onze eigen scoutslokalen. Hier stomen we de leden klaar voor het tweede weekend, in het tweede semester. Dan zijn een volledig weekend van huis weg en slapen we op verplaatsing. Als kers op de taart gaan we in de maand juli vijf dagen op kamp.

Lid worden?

Nieuwe leden kunnen op elk moment aansluiten. Wel vragen we om vooraf een mail te sturen naar onze groepsleiding (groepsleiding@scoutssintjan.be). U kan ook daar terecht met al uw vragen. Vermeld uw telefoonnummer in uw mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Maandprogramma Januari – Februari

Vrijdag 4 januari: We vliegen het nieuwe jaar in met een super-mega-gezellig avondspel van 19u tot 21u op het lokaal. Breng allemaal een fleecedekentje mee!

Zondag 13 januari: geen vergadering, de leiding heeft het te druk met studeren!

Zondag 20 januari: Woudloperskeuken van 11u tot 13u op de het lokaal. Breng allemaal een lekker vleesje of veggietje mee voor op de winterbarbeque!

Zondag 27 januari: Joepieee-de-leiding-heeft-gedaan-met-blokken-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 3 februari: Februari-kanarie-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. Wij komen allemaal in het geel gekleed naar de scouts!

Zondag 10 februari: Tien-om-te-zien-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 17 februari: Scouts-for-life-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. Kom in perfect uniform naar de scouts!

Zaterdag 23 februari: Pannenkoekenverkoop ten voordele van onze nieuwe lokalen! Wij delen het uur en de plaats later nog mee.

MEDISCHE FICHE  kan je hier downloaden

CONTACTGEGEVENS:

Jimmy: 0476/47.51.45