Akabe

Akabe?

Helemaal scouting en toch een beetje anders. Akabe staat voor Anders KAn BEst en daar streven we ook naar. Kinderen en jongeren die nood hebben aan meer begeleiding kunnen bij ons terecht. We kiezen bewust voor een kleine groep zodat elk kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Samen verleggen we grenzen om zo de mogelijkheden van elk kind ten volle te benutten.

Voor wie?

Akabe richt zich op jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Zowel kinderen met een fysieke en/of een mentale beperking kunnen bij ons terecht. We voorzien activiteiten op maat van onze leden. Ouders van nieuwe leden bezoeken we persoonlijk om samen te bekijken wat al dan niet mogelijk is.

Wanneer?

De Akabe komt elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur samen. Soms is het mogelijk dat we de vergadering op zondag vervangen door een avondspel op vrijdag of zaterdag. Dit communiceren we dan tijdig via onze website (www.scoutssintjan.be).

Naast de vergaderingen gaan we, zoals alle scoutsleden, tweemaal op weekend en op kamp. Tijdens het eerste weekend, in het eerste semester, slapen we één nachtje in onze eigen scoutslokalen. Hier stomen we de leden klaar voor het tweede weekend, in het tweede semester. Dan zijn een volledig weekend van huis weg en slapen we op verplaatsing. Als kers op de taart gaan we in de maand juli vijf dagen op kamp.

Lid worden?

Nieuwe leden kunnen op elk moment aansluiten. Wel vragen we om vooraf een mail te sturen naar onze groepsleiding (groepsleiding@scoutssintjan.be). U kan ook daar terecht met al uw vragen. Vermeld uw telefoonnummer in uw mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Maandprogramma

Zondag 16/09: HOERA onze eerste vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. Wij vieren feest, dus feestkledij is een must!

Zondag 23/09: Het is herfst-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 30/09: Videoclip-Vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. Kom allemaal in jullie meest showbizz-kledij naar de scouts!

Zondag 7/10: Reis rond de wereld-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Vrijdag 12/10- zaterdag 13/10: Nachtje slapen van vrijdagavond 19u tot zaterdag 14u op het lokaal! Uitnodiging volgt.

Zondag 21/10: Wij vieren de dag van de jeugdbeweging-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. (Vrijdag 19 oktober kunnen alle leden van de scouts gratis gaan ontbijten aan de zeshoek in Wetteren.)

Vrijdag 26/10: Halloween-vergadering van 19u tot 21u30 op het lokaal. Vergeet jullie Halloweenkostuum niet aan te trekken!

Jimmy: 0476/47.51.45
Eva: 0498/84.90.35