Akabe

Akabe?

Helemaal scouting en toch een beetje anders. Akabe staat voor Anders KAn BEst en daar streven we ook naar. Kinderen en jongeren die nood hebben aan meer begeleiding kunnen bij ons terecht. We kiezen bewust voor een kleine groep zodat elk kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Samen verleggen we grenzen om zo de mogelijkheden van elk kind ten volle te benutten.

Voor wie?

Akabe richt zich op jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Zowel kinderen met een fysieke en/of een mentale beperking kunnen bij ons terecht. We voorzien activiteiten op maat van onze leden. Ouders van nieuwe leden bezoeken we persoonlijk om samen te bekijken wat al dan niet mogelijk is.

Wanneer?

De Akabe komt elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur samen. Soms is het mogelijk dat we de vergadering op zondag vervangen door een avondspel op vrijdag of zaterdag. Dit communiceren we dan tijdig via onze website (www.scoutssintjan.be).

Naast de vergaderingen gaan we, zoals alle scoutsleden, tweemaal op weekend en op kamp. Tijdens het eerste weekend, in het eerste semester, slapen we één nachtje in onze eigen scoutslokalen. Hier stomen we de leden klaar voor het tweede weekend, in het tweede semester. Dan zijn een volledig weekend van huis weg en slapen we op verplaatsing. Als kers op de taart gaan we in de maand juli vijf dagen op kamp.

Lid worden?

Nieuwe leden kunnen op elk moment aansluiten. Wel vragen we om vooraf een mail te sturen naar onze groepsleiding (groepsleiding@scoutssintjan.be). U kan ook daar terecht met al uw vragen. Vermeld uw telefoonnummer in uw mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Maandprogramma

Uitnodiging groepsspel:

Beste leden en ouders

Volgende week zondag (22/04) is het groepsspel. We gaan met z’n allen de virtuele wereld van de videogames beter leren kennen! We verwachten alle leden om 13u00 aan het station in Wetteren, waar we de trein gaan nemen naar een geheime locatie. Gelieve in uniform (das en hemd) te komen. Het groepsspel bedraagt 3 euro. We zullen terug zijn aan het station van Wetteren om 17u30. Wij kijken er al naar uit, hopelijk jullie ook! Tot dan!

DLL

Groetjes, de leiding!