Akabe

Akabe?

Helemaal scouting en toch een beetje anders. Akabe staat voor Anders KAn BEst en daar streven we ook naar. Kinderen en jongeren die nood hebben aan meer begeleiding kunnen bij ons terecht. We kiezen bewust voor een kleine groep zodat elk kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Samen verleggen we grenzen om zo de mogelijkheden van elk kind ten volle te benutten.

Voor wie?

Akabe richt zich op jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Zowel kinderen met een fysieke en/of een mentale beperking kunnen bij ons terecht. We voorzien activiteiten op maat van onze leden. Ouders van nieuwe leden bezoeken we persoonlijk om samen te bekijken wat al dan niet mogelijk is.

Wanneer?

De Akabe komt elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur samen. Soms is het mogelijk dat we de vergadering op zondag vervangen door een avondspel op vrijdag of zaterdag. Dit communiceren we dan tijdig via onze website (www.scoutssintjan.be).

Naast de vergaderingen gaan we, zoals alle scoutsleden, tweemaal op weekend en op kamp. Tijdens het eerste weekend, in het eerste semester, slapen we één nachtje in onze eigen scoutslokalen. Hier stomen we de leden klaar voor het tweede weekend, in het tweede semester. Dan zijn een volledig weekend van huis weg en slapen we op verplaatsing. Als kers op de taart gaan we in de maand juli vijf dagen op kamp.

Lid worden?

Nieuwe leden kunnen op elk moment aansluiten. Wel vragen we om vooraf een mail te sturen naar onze groepsleiding (groepsleiding@scoutssintjan.be). U kan ook daar terecht met al uw vragen. Vermeld uw telefoonnummer in uw mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

MAANDPROGRAMMA NOVEMBER-DECEMBER

Zondag 4/11: Artistieke alpaca-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 11/11: Burchtbouwende bever-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.  Kom in legeroutfit naar de scouts!

Zaterdag 17/11: Wees welkom op ons jaarlijks eetfestijn te Scheppers! Meer info krijg je in de postbus. Er is dus zondag 18/11 GEEN vergadering.

Zondag 25/11: Duikende dolfijn-vergadering. We spreken om 13u af op de scouts, van daaruit rijden we met de leiding naar het zwembad. Om 17u zullen wij terug op de scouts staan. Breng dus allemaal jullie zwemgerief mee, doe dit liefst ook al aan, en vergeet ook zeker niet om 5 euro mee te brengen.

Zondag 2/12:  Pakjesbrengend paard-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. We hopen dat jullie allemaal braaf zijn geweest, want dan zouden jullie wel eens beloond kunnen worden!

Vrijdag 7/12: Griezelige grizzlybeer-avondspel van 19u tot 21u op het lokaal.

Zondag 16/12: Interessante ijsbeer-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal. Doe je dikste winterkleren aan!

21-22/12: In dit weekend zullen wij ons kerstfeestje vieren! De juiste datum delen wij nog mee.

Zondag 30/12: GEEN scouts want wij bereiden ons voor op het nieuwe jaar. Alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst!

MEDISCHE FICHE  kan je hier downloaden

CONTACTGEGEVENS:

Jimmy: 0476/47.51.45