Akabe

Akabe?

Helemaal scouting en toch een beetje anders. Akabe staat voor Anders KAn BEst en daar streven we ook naar. Kinderen en jongeren die nood hebben aan meer begeleiding kunnen bij ons terecht. We kiezen bewust voor een kleine groep zodat elk kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Samen verleggen we grenzen om zo de mogelijkheden van elk kind ten volle te benutten.

Voor wie?

Akabe richt zich op jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Zowel kinderen met een fysieke en/of een mentale beperking kunnen bij ons terecht. We voorzien activiteiten op maat van onze leden. Ouders van nieuwe leden bezoeken we persoonlijk om samen te bekijken wat al dan niet mogelijk is.

Wanneer?

De Akabe komt elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur samen. Soms is het mogelijk dat we de vergadering op zondag vervangen door een avondspel op vrijdag of zaterdag. Dit communiceren we dan tijdig via onze website (www.scoutssintjan.be).

Naast de vergaderingen gaan we, zoals alle scoutsleden, tweemaal op weekend en op kamp. Tijdens het eerste weekend, in het eerste semester, slapen we één nachtje in onze eigen scoutslokalen. Hier stomen we de leden klaar voor het tweede weekend, in het tweede semester. Dan zijn een volledig weekend van huis weg en slapen we op verplaatsing. Als kers op de taart gaan we in de maand juli vijf dagen op kamp.

Lid worden?

Nieuwe leden kunnen op elk moment aansluiten. Wel vragen we om vooraf een mail te sturen naar onze groepsleiding (groepsleiding@scoutssintjan.be). U kan ook daar terecht met al uw vragen. Vermeld uw telefoonnummer in uw mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Maandprogramma Juni

Zondag 2 juni: woudlopers keuken van 11:30 tot 13:30u, gelieve een lekker stukje vlees mee te nemen.

Zondag 9 juni: we hebben het te druk met onze vaders in de bloemetjes te zetten, geen vergadering vandaag.

vrijdag 14 juni: wat zijn we allemaal goedgemutst deze avond-spel                 van 19 tot 21u, doe je leukste muts aan!

Zondag 23 juni: zeer zalige zonnige zomerse zondag – vergadering                                 opgelet! 17u kampinschrijving, verdere info volgt.

MEDISCHE FICHE  kan je hier downloaden

CONTACTGEGEVENS:

Jimmy: 0476/47.51.45