Akabe

Akabe?

Helemaal scouting en toch een beetje anders. Akabe staat voor Anders KAn BEst en daar streven we ook naar. Kinderen en jongeren die nood hebben aan meer begeleiding kunnen bij ons terecht. We kiezen bewust voor een kleine groep zodat elk kind de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Samen verleggen we grenzen om zo de mogelijkheden van elk kind ten volle te benutten.

Voor wie?

Akabe richt zich op jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Zowel kinderen met een fysieke en/of een mentale beperking kunnen bij ons terecht. We voorzien activiteiten op maat van onze leden. Ouders van nieuwe leden bezoeken we persoonlijk om samen te bekijken wat al dan niet mogelijk is.

Wanneer?

De Akabe komt elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur samen. Soms is het mogelijk dat we de vergadering op zondag vervangen door een avondspel op vrijdag of zaterdag. Dit communiceren we dan tijdig via onze website (www.scoutssintjan.be).

Naast de vergaderingen gaan we, zoals alle scoutsleden, tweemaal op weekend en op kamp. Tijdens het eerste weekend, in het eerste semester, slapen we één nachtje in onze eigen scoutslokalen. Hier stomen we de leden klaar voor het tweede weekend, in het tweede semester. Dan zijn een volledig weekend van huis weg en slapen we op verplaatsing. Als kers op de taart gaan we in de maand juli vijf dagen op kamp.

Lid worden?

Nieuwe leden kunnen op elk moment aansluiten. Wel vragen we om vooraf een mail te sturen naar onze groepsleiding (groepsleiding@scoutssintjan.be). U kan ook daar terecht met al uw vragen. Vermeld uw telefoonnummer in uw mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

weekenduitnodiging

Beste Superakabe,

Het weekend van 1-2-3 maart gaan wij met z’n allen op superheldenweekend! Trek je cape en masker maar al aan, want jullie worden vrijdagavond 1 maart om 19u aan de kerk van Overschelde verwacht met al jullie superkrachten op zak. Zondagmiddag vliegen we terug naar Overschelde en kunnen de ouders jullie daar om 12u terug verwachten. Aangezien superhelden ook maar gewone mensen zijn, en al eens iets durven vergeten, hebben we hieronder nog eens opgelijst wat jullie allemaal moeten meebrengen. Hopelijk tot dan!

• Identiteitskaart
  • Eventuele medicatie
  • 30 euro
  • Slaapzak
  • Matje
  • Eventueel hoofdkussen en knuffel
  • Pyjama
  • Tandenborstel en tandpasta
  • Ander toiletgerief
  • Vers ondergoed
  • Verse kleren
  • kousen
  • Superhelden kostuum
  • Scoutsdas en hemd
  • Beker
  • Vork en mes
  • Bord/gamel
  • keukenhanddoek

Maandprogramma Maart – April

Zondag 10 maart: Ik-ben-blij-dat-jij-in-mijn-team-zit-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 17 maart: Leef! Alsof het je laatste dag is, leef! Vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 24 maart: Barbie-girl-vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 30 maart: Geen vergadering! De leiding is nog aan het bekomen van onze Jinfuif.

Zondag 07 april: Kleine wasjes, grote wasjes. Doe ze in je… wasmachine! Vergadering van 14u tot 17u op het lokaal.

Zondag 14 april: We nodigen jullie samen met mama, papa, oma, opa, broer en zus graag uit op onze familiedag! Verdere info volgt.

Zondag 21 april: Geen vergadering! De leiding is druk op zoek naar verstopte eitjes.

Zaterdag 27 april: Vandaag gaat de jaarlijkse Akabedag eindelijk door! Deze zal plaatsvinden in Hofstade van 10u tot 18u. Verdere info volgt nog.

MEDISCHE FICHE  kan je hier downloaden

CONTACTGEGEVENS:

Jimmy: 0476/47.51.45