Praktische info voor nieuwe leden

• Tijdstip vergadering :

• Kapoenen – welpen – kabouters : zondag 14h tot 17h op het lokaal
    • Alle andere groepen : zondag 14h tot 17h30 op het lokaal
    • Andere tijdstippen/locaties zijn mogelijk maar worden altijd uitdrukkelijk vermeld in het maandprogramma en/of website.
    • Tijdens de examenperiode is er regelmatig avondspel op vrijdagavond ipv de gewoonlijke vergaderingen op zondag.

• De kinderen komen liefst met de fiets naar het lokaal. Indien toch met de wagen:

• Op zondag is er éénrichtingsverkeer in de Groenstraat. De rijrichting is steeds van richting Wetteren (kant Recticel) naar richting Heusden (kant Prullenbos)
    • U zet de kinderen af en haalt ze op aan de oprit van ons terrein. Het is niet de bedoeling om op het terrein of de parking te rijden. Dit geldt ook voor de fietsers.

• Vergaderingen :

• Worden verzorgd door de leiding. Bij de start van het jaar krijgen alle ouders een infoboekje (= de jaarfeniks) waarin per tak de naam en GSM-nummer van de leiding is opgenomen.
    • Elke maand deelt de leiding per tak een maandprogramma uit aan de leden.
      Hierin staat wat meer uitleg over de geplande vergaderingen van die maand en staat vermeld wanneer uur/plaats van afspreken anders is dan normaal.
      Het maandprogramma staat ook op de website http://www.scoutssintjan.be

• Weekends – kampen :

• Tijdens het jaar gaan alle takken tweemaal op weekend, behalve voor de kapoenen en de akabe organiseert men een nachtje slapen (één overnachting) tijdens het eerste semester en een weekend tijdens het tweede.
    • Hou er rekening mee dat er meestal wordt vertrokken vanop plaatsen met gemakkelijke parkeergelegenheden (meestal kerk van Overschelde) of het station en niet vanop het lokaal.
    • In juli gaan de takken ook op kamp.

• Jaarlijkse speciale activiteiten :

• Kampvuuravond (de start van het jaar):
      • September
      • Op het lokaal
      • De ouders en leden worden op zaterdagavond uitgenodigd voor een gezellige babbel bij het kampvuur. De nieuwe leiding wordt voorgesteld en de leden stellen hun tak voor.
    • Eetfestijn :
      • November
      • In het Scheppersinstituut.
      • De opbrengst van deze jaarlijkse avond gaat integraal naar het onderhoud en de afbetaling van onze nieuwe lokalen.
    • Pannenkoekenverkoop :
      • Februari
      • Alle leden gaan op zaterdag van deur tot deur pannenkoeken verkopen t.v.v. de algemene werking en onderhoud van het nieuwe lokaal.
    • Jinfuif:
      • Maart
      • Op het lokaal
      • Een fuif georganiseerd voor de leiding t.v.v. de algemene werking en onderhoud van het nieuwe lokaal. Iedereen ouder dan 16 jaar is welkom!

• Verzekering:

Alle leden zijn verzekerd voor ongevallen op weg naar/van scoutsactiviteiten en tijdens alle scoutsactiviteiten. Indien iets voorviel en de leiding is hiervan nog niet op de hoogte (vb. op weg naar huis), contacteer hen zo snel mogelijk.

• Uniform:

• Van kapoenen wordt nog niet verwacht dat ze in uniform naar de scouts komen, maar dit mag zeker! Vanaf welpen en kabouters wordt er wel verwacht dat de leden in perfect uniform naar de scouts komen.
    • Elk lid krijgt bij de eerste inschrijving een gratis das in de kleuren van Sint-Jan. Verloren? Geen probleem, via de leiding kan je een nieuwe das aankopen.
    • Met je ledenkaart kan je met korting uniformstukken aankopen bij Hopper, de scoutswinkel (o.m. in Gent). Een bruine/groene broek/rok kan je zeker ook in een andere winkel aankopen.
    • Je kan ook vaak tweedehands uniformstukken op de kop tikken voor een zacht prijsje. Spreek gerust ouders van hogere takken aan. Er is ook een beperkt aanbod tweedehands uniformstukken. Meer info via de groepsleiding.

Oudercomité:

Het oudercomité is er voor en door ouders. Altijd welkom indien je vragen of suggesties hebt over de werking. Of als je graag een handje toesteekt bij het onderhoud van het lokaal of tijdens activiteiten!
Meer informatie?
Spreek gerust iemand aan van het oudercomité of de leiding, contacteer een van de oudercomité voorzitters (Steven Heindryckx of Frederik Van Hecke) of stuur gewoon een mailtje naar oudercomite.sintjan@gmail.com!